Menu Sluiten

Procedure

Wij begrijpen dat u zo snel mogelijk uitsluitsel wil hebben over uw rijbewijs en daarom proberen we bij 010 keuringen alles voor u zo snel mogelijk te laten verlopen.

Op basis van wat u heeft ingevuld op uw gezondheidsverklaring (de Eigen Verklaring) heeft het CBR besloten dat u zich moet laten onderzoeken op een psychiatrische aandoening of medicatie die de rijgeschiktheid kan beïnvloeden. Hieronder leest u hoe dit proces in zijn werk gaat:

1. De afspraak
U maakt eenvoudig en snel een afspraak via ons online afsprakensysteem.

2. Het onderzoek
U wordt bij ons altijd onderzocht door een psychiater, nooit door een arts in opleiding tot psychiater en nooit door een basisarts maar dus altijd door de medisch specialist zelf.
Het onderzoek bestaat uit een gesprek dat zo’n 25 minuten zal duren. Indien nodig wordt er een lichamelijk onderzoek uitgevoerd.
Als het gaat om een alcohol- en/of drugskeuring krijgt u een formulier mee om laboratoriumonderzoek te laten verrichten. Hoe sneller u dit doet, hoe sneller uw rapport klaar is.
Belangrijk! Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs en uw medicatiepaspoort mee te nemen naar de afspraak!

3. Het rapport
Na uw onderzoek wordt het rapport opgesteld. Bij een standaard onderzoek is dit meestal de volgende dag en soms binnen enkele dagen tot maximaal 2 weken klaar. Als er laboratoriumonderzoek plaats moet vinden dan hangt dit af van hoe snel u het laboratoriumonderzoek laat verrichten en van hoe snel het laboratorium de uitslagen naar ons verzendt. Deze uitslagen zijn meestal 1-2 weken nadat u het laboratoriumonderzoek heeft laten doen bekend. Hoe sneller u het laboratoriumonderzoek laat uitvoeren hoe sneller het rapport klaar zal zijn.
Als u gebruik maakt van uw inzage- of blokkeringsrecht krijgt u het rapport ter inzage toegestuurd op het e-mailadres dat u bij uw aanmelding heeft opgegeven. U heeft dan 1 week de tijd om van uw inzage- of blokkeringsrecht gebruik te maken. Als wij na 1 week niets hebben vernomen sturen wij het rapport op naar het CBR. Meer informatie over het inzage- en blokkeringsrecht vindt u hier.

Als u heeft afgezien van uw inzage- en blokkeringsrecht dan sturen wij uw rapport zodra het klaar is direct naar het CBR en als u dat wenst ook naar u.

U kunt hier direct een afspraak maken