Menu Sluiten

Gezondheidsverklaring

Omdat wij onze naam hebben veranderd naar Rijgeschikt Nederland zullen de meeste links op deze pagina doorlinken naar onze nieuwe website: www.rijgeschiktnederland.nl

Wij begrijpen dat u zo snel mogelijk uitsluitsel wil hebben over uw rijbewijs en daarom proberen we bij 010 keuringen alles voor u zo snel mogelijk te laten verlopen. Bij standaard onderzoeken zoals ADHD, autisme (PDD-NOS), depressie etc.  is het rapport bij ons altijd binnen 24 uur na de rijbewijskeuring klaar en kan dan al naar het CBR worden gestuurd.

Op basis van wat u op uw gezondheidsverklaring (de Eigen Verklaring) heeft ingevuld, heeft het CBR besloten dat u zich moet laten onderzoeken op een psychiatrische aandoening of medicatie die de rijgeschiktheid kan beïnvloeden. Hieronder leest u hoe deze rijbewijskeuring in zijn werk gaat.

Wilt u weten hoe de procedure verloopt bij keuringen in het kader van de Vorderings-/ Mededelings-procedure (als de keuring aan u is opgelegd door de politie, officier van justitie of de directeur van het CBR) klik dan hier.

1. De afspraak
U maakt eenvoudig en snel een afspraak via ons online afsprakensysteem.

2. Het onderzoek
U wordt bij ons altijd onderzocht door een psychiater, nooit door een arts in opleiding tot psychiater of een andere basisarts maar dus altijd door de medisch specialist zelf.
Het onderzoek bestaat uit een gesprek dat zo’n 15-20 minuten zal duren. Indien nodig wordt er een lichamelijk onderzoek uitgevoerd.
Als het gaat om een drugs- en/of alcoholkeuring dan krijgt u een formulier mee om laboratoriumonderzoek te laten verrichten. Hoe sneller u dit doet, hoe sneller wij de uitslagen binnen hebben en hoe sneller uw rapport klaar is.
Belangrijk! Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs en uw medicatiepaspoort mee te nemen naar de afspraak!

3. Het rapport
Na uw onderzoek wordt het rapport opgesteld. Bij een standaard onderzoek waarbij geen laboratoriumonderzoek nodig is (zoals ADHD of autisme) hanteren wij het “keuring in 1 dag” principe. Dit houdt in dat het rapport altijd de volgende dag al klaar is en opgestuurd kan worden naar het CBR. Als er wel laboratoriumonderzoek plaats moet vinden dan hangt de uitslag van het rapport af van hoe snel u het laboratoriumonderzoek laat verrichten en van hoe snel het laboratorium de uitslagen naar ons verzendt. Deze uitslagen zijn meestal 1-2 weken nadat u het laboratoriumonderzoek heeft laten doen bij ons bekend. Hoe sneller u het laboratoriumonderzoek laat uitvoeren hoe sneller de uitslagen bij ons binnen zijn en hoe sneller uw keuringsrapport klaar is.
Als u gebruik maakt van uw inzage- of blokkeringsrecht dan krijgt u het rapport ter inzage toegestuurd op het e-mailadres dat u bij uw aanmelding heeft opgegeven. U heeft dan 10 dagen de tijd om van uw inzage- of blokkeringsrecht gebruik te maken. Als wij na 10 dagen niets hebben vernomen sturen wij het rapport op naar het CBR. Meer informatie over het inzage- en blokkeringsrecht vindt u hier.

Als u heeft afgezien van uw inzage- en blokkeringsrecht dan sturen wij uw rapport zodra het klaar is direct naar het CBR en als u dat wenst ook naar u.

U kunt hier direct een afspraak maken